Serduszka z niespodzianką - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Lukier:

Przygotowanie

Przez żołądek do serca - dzięki tym ciasteczkom na pewno się uda! :) Przygotujcie koniecznie dwie foremki w kształcie serca - mniejszą i większą.

  1. Z mąki, cukru, masła, żółtka i kakao zagniatamy szybko ciasto, dodając sok z cytryny i proszek do pieczenia.
  2. Odkładamy ciasto do lodówki na 25 minut.
  3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  4. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wycinamy 18 większych serc. Jeśli ciasta jest za mało, może być 15.
  5. 12 serc odkładamy, a w pozostałych sześciu robimy otwór, wycinając go mniejszym sercem.
  6. Tak przygotowane ciastka pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 10 minut.
  7. Upieczone ciastka składamy w następujący sposób: na spód dajemy duże serce, następnie za pomocą lukru przyklejamy serce z dziurką.
  8. Do środka wsypujemy kolorowe mini piegi, a całość przykrywamy dużym sercem.
  9. Wierzch dekorujemy lukrem i ulubionymi pikami.

Takie ciasteczka to uroczy deser w sam raz na walentynki - po uroczystej kolacji będą smakować doskonale.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy