Pinacolada smoothie

15 min4 porcjeŁatwy

Składniki

  • 1 średni ananas
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 200 ml mleka sojowego
  • 5 łyżek syropu klonowego
Pobierz piki

Jak przygotować pinacolada smoothie?

Ananasa obieram ze skóry i kroję w mniejsze kawałki o kształcie nieregularnej kostki. Kilka większych kawałków i ładniejszą skórkę zostawiam do dekoracji. Pokrojony owoc umieszczam w wysokim naczyniu, zalewam mlekiem kokosowym i sojowym, po czym dodaję syrop klonowy do smaku. Całość miksuję dokładnie blenderem do momentu otrzymania pożądanej konsystencji.

Gotowe smoothie przelewam do szklanek i ozdabiam kawałkami owoców, skórki, słomkami i oczywiście pikami 🙂

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...