Lemoniada arbuzowa - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Lemoniada arbuzowa
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 20 min.

Składniki

  • 1 mały arbuz (ok. 1,5 kg)
  • 4 limonki
  • 1 litr wody gazowanej
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią Delecta
  • kilka listków mięty
  • lód

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj arbuza. Pokrój go na kawałki, usuń pestki i wrzuć do blendera. Miksuj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.

KROK 2: Przetrzyj zmiksowany arbuz przez sitko, aby oddzielić miąższ od soku. Otrzymany sok wlej do dużego dzbanka.

KROK 3: Wyciskaj sok z limonek i dodaj go do dzbanka z sokiem z arbuza. Dodaj miód oraz łyżeczkę cukru z wanilią Delecta. Mieszaj, aż miód i cukier całkowicie się rozpuszczą.

KROK 4: Dodaj wodę gazowaną do dzbanka i delikatnie wymieszaj. Dodaj listki mięty dla świeżego aromatu.

KROK 5: Przygotuj szklanki, napełniając je lodem. Wlej lemoniadę do szklanek, udekoruj plasterkiem limonki oraz kawałkiem arbuza na brzegu szklanki. Dodaj kilka listków mięty dla ozdoby.

Lemoniada arbuzowa

Ocena:
1 2 3 4 5

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz

+