fbpx
Pierniczkowe serduszka z powidłami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Pierniczkowe serduszka z powidłami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 30
czas przygotowania: 90

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Nie ma świąt bez pierniczków! To święta tradycja, ale można ją modyfikować na różne sposoby. Pierniczki z powidłami w kształcie serduszek, mogą być miłym świątecznym upominkiem!

  1. Nastawiamy piekarnik na 170 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku pierniczków mieszamy z mąką, masłem i jajem. Zagniatamy ciasto i schładzamy w lodówce (ok. 20 minut).
  3. Rozwałkowujemy ciasto i foremką wycinamy serduszka czy inne kształty, które mamy w domu.
  4. Na połowie serduszek układamy patyczki, na środek nakładamy powidła i sklejamy drugim serduszkiem. Widelcem możemy stworzyć „koronkowe” brzegi.
  5. Pieczemy pierniczki ok. 15 minut.
  6. Dekorujemy gotowe pierniczki wstążką, kolorowym sznurkiem lub pikiem.

Takie pierniczkowe serduszko na pewno ogrzeje każdego zmarzlucha. Przynajmniej emocjonalnie!

Pierniczkowe serduszka z powidłami - Delektujemy.pl

Pierniczkowe serduszka z powidłami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+