fbpx
Krok po kroku: Powidła śliwkowo-cynamonowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krok po kroku: Powidła śliwkowo-cynamonowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Składniki

  • 1 kg świeżych śliwek węgierek
  • 300 g cukru cynamonowego Delecta
Przygotowanie Krok po kroku: Powidła śliwkowo-cynamonowe - Delektujemy.pl

KROK 1

Przygotowujemy składniki: 1 kg świeżych śliwek węgierek, 300 g cukru cynamonowego Delecta, duży garnek, drewnianą łyżkę oraz słoiki do przechowywania powideł.

Przygotowanie Krok po kroku: Powidła śliwkowo-cynamonowe - Delektujemy.pl

KROK 2

Śliwki dokładnie myjemy, drylujemy, kroimy w kawałki i wkładamy do garnka, podgrzewając na małym ogniu pod przykryciem.

Przygotowanie Krok po kroku: Powidła śliwkowo-cynamonowe - Delektujemy.pl

KROK 3

Po 2 godzinach odkrywamy garnek i smażymy śliwki, mieszając drewnianą łyżką aż odparuje sok. Dodajemy wtedy cukier cynamonowy i mieszamy do rozpuszczenia.

Przygotowanie Krok po kroku: Powidła śliwkowo-cynamonowe - Delektujemy.pl

KROK 4

Gotowe powidła przekładamy do słoików.

Krok po kroku: Powidła śliwkowo-cynamonowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+