
Trudność:
1 / 3
Ilość porcji:
14
Czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Spód:- 200 g herbatników
 - 80 g masła
 
- 1 opakowanie galaretki o smaku truskawkowym Delecta
 - 500 g serka homogenizowanego
 - 80 g cukru
 - 400 ml śmietany kremówki
 - 1 łyżka cukru pudru
 - 250 g malin
 
- 200 ml śmietany kremówki
 - 1 łyżka cukru
 - 1 opakowanie mixu do śmietany
 
- maliny
 - kwiaty jadalne (bratki lub kwiaty czarnego bzu)
 
Przygotowanie
Ciasto z malinami sprawi przyjemność każdemu, komu zechcemy je przygotować, a ponadto nie wymaga za dużo wysiłku.
- Kruszymy herbatniki, mieszamy je z masłem i przekładamy na spód tortownicy.
 - Wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.
 - Galaretkę przygotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu.
 - Serek miksujemy z cukrem. Wlewamy do masy galaretkę i miksujemy jeszcze raz.
 - Śmietanę ubijamy z łyżką cukru pudru. Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
 - Wsypujemy maliny i jeszcze raz delikatnie mieszamy.
 - Masę wylewamy na spód i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, aby masa się ścięła.
 - Ubijamy śmietanę z cukrem. Pod koniec dodajemy mix do śmietany zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
 - Śmietaną smarujemy tort. Dekorujemy malinami i wkładamy do lodówki na kolejne kilka godzin.
 - Przed podaniem dekorujemy tort kwiatami jadalnymi i okolicznościowym pikiem.
 
Taki samodzielnie wykonany prezent urodzinowy zawsze jest dobrym pomysłem. I jakim smacznym!




