fbpx
Sernik pastelove-love - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik pastelove-love
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 14
czas przygotowania: 60

Składniki

Spód:
  • 200 g herbatników
  • 80 g masła
Nadzienie:
  • 1 opakowanie galaretki o smaku truskawkowym Delecta
  • 500 g serka homogenizowanego
  • 80 g cukru
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 250 g malin
Masa śmietanowa:
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 opakowanie mixu do śmietany
Dekoracja:
  • maliny
  • kwiaty jadalne (bratki lub kwiaty czarnego bzu)

Przygotowanie

Ciasto z malinami sprawi przyjemność każdemu, komu zechcemy je przygotować, a ponadto nie wymaga za dużo wysiłku.

  1. Kruszymy herbatniki, mieszamy je z masłem i przekładamy na spód tortownicy.
  2. Wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.
  3. Galaretkę przygotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu.
  4. Serek miksujemy z cukrem. Wlewamy do masy galaretkę i miksujemy jeszcze raz.
  5. Śmietanę ubijamy z łyżką cukru pudru. Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
  6. Wsypujemy maliny i jeszcze raz delikatnie mieszamy.
  7. Masę wylewamy na spód i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę, aby masa się ścięła.
  8. Ubijamy śmietanę z cukrem. Pod koniec dodajemy mix do śmietany zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  9. Śmietaną smarujemy tort. Dekorujemy malinami i wkładamy do lodówki na kolejne kilka godzin.
  10. Przed podaniem dekorujemy tort kwiatami jadalnymi i okolicznościowym pikiem.

Taki samodzielnie wykonany prezent urodzinowy zawsze jest dobrym pomysłem. I jakim smacznym!

Sernik pastelove-love

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+