fbpx
Ciasto kruche z truskawkami i budyniem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto kruche z truskawkami i budyniem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 40

Składniki

Ciasto kruche:

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Z podanych składników kruche zagnieć ciasto. Podziel na 2 części, zawiń w folię i wstaw do lodówki na ok. godzinę.

KROK 2: Jedną cześć ciasta zetrzyj na spod formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 10 minut.

KROK 3: 450 ml mleka zagotuj z cukrem. Budyń rozpuść w pozostałym mleku i wlej do gotującego się budyniu. Chwilę gotuj i wylej na podpieczony spód.

KROK 4: Truskawki oprósz skrobią i wyłóż na budyń. Zetrzyj resztę ciasta i wstaw formę ponownie do piekarnika na 30 minut. Wystudzone ciasto oprósz cukrem pudrem.

Ciasto kruche z truskawkami i budyniem - Delektujemy.pl

Ciasto kruche z truskawkami i budyniem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+