Krok po kroku: crumble malinowo-kokosowe

Krok po kroku: crumble malinowo-kokosowe

Krok po kroku: crumble malinowo-kokosowe

Krok 1

Przygotowujemy opakowanie cukru o smaku kokosowym Delecta, 400 g malin, ½ szklanki mąki orkiszowej, ½ szklanki cukru, 3 łyżki płatków owsianych, 100 g masła, 3 łyżki wiórków kokosowych Bakalland .

Krok po kroku: crumble malinowo-kokosowe

Krok 2

Mieszamy maliny z cukrem o smaku kokosowym i wiórkami kokosowymi.
Mąkę łączymy z cukrem, płatkami i kawałkiem zimnego masła.

Krok po kroku: crumble malinowo-kokosowe

Krok 3

Rozcieramy palcami, by powstały kuleczki kruszonki.

Krok po kroku: crumble malinowo-kokosowe

Krok 4

Maliny dajemy do kokilek wysmarowanych masłem i posypujemy kruszonką. Obficie!
Pieczemy przez 20 minut w 180°C.

Krok po kroku: crumble malinowo-kokosowe

Krok 5

Delektujemy się tym pysznym deserem na ciepło!