Nadziewane daktyle – krok po kroku

Nadziewane daktyle – krok po kroku
Nadziewane daktyle – krok po kroku

Krok 1

KROK 1: Przygotowuję składniki: 1 opakowanie suszonych daktyli, 50 g białego twarogu, 1 łyżkę mleka, 1 łyżkę skórki pomarańczowej
1 łyżkę orzechów włoskich, 1 łyżkę miodu.

Nadziewane daktyle – krok po kroku

Krok 2

KROK 2: Ser miksuję z mlekiem na gładki twarożek. Skórkę pomarańczową siekam bardzo drobno. Orzechy prażę i rozdrabniam w moździerzu. Twaróg mieszam z miodem i bakaliami.

Nadziewane daktyle – krok po kroku

Krok 3

KROK 3: Masę przekładam do szprycy z dużym otworem i nadziewam przecięte z jednej strony daktyle.

Nadziewane daktyle – krok po kroku

Krok 4

KROK 4: Daktyle podaję jako słodką przekąskę do herbaty zamiast ciastek.