fbpx
Krok po kroku: Nadziewane daktyle - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krok po kroku: Nadziewane daktyle
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Składniki

  • 1 opakowanie suszonych daktyli
  • 50 g białego twarogu
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka skórki pomarańczowej
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu
Przygotowanie Krok po kroku: Nadziewane daktyle - Delektujemy.pl

Krok 1

Przygotowujemy składniki: 1 opakowanie suszonych daktyli, 50 g białego twarogu, 1 łyżkę mleka,  1 łyżkę skórki pomarańczowej, 1 łyżkę orzechów włoskich, 1 łyżkę miodu.

Przygotowanie Krok po kroku: Nadziewane daktyle - Delektujemy.pl

Krok 2

Ser miksujemy z mlekiem na gładki twarożek. Skórkę pomarańczową siekamy bardzo drobno. Orzechy prażymy i rozdrabniamy w moździerzu. Twaróg mieszamy z miodem i bakaliami.

Przygotowanie Krok po kroku: Nadziewane daktyle - Delektujemy.pl

Krok 3

Masę przekładamy do szprycy z dużym otworem i nadziewamy przecięte z jednej strony daktyle.

Przygotowanie Krok po kroku: Nadziewane daktyle - Delektujemy.pl

Krok 4

Daktyle podajemy jako słodką przekąskę do herbaty zamiast ciastek.

Krok po kroku: Nadziewane daktyle

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+