Krok po kroku: Nadziewane daktyle

Krok po kroku: Nadziewane daktyle

Krok po kroku: Nadziewane daktyle

Krok 1

Przygotowujemy składniki: 1 opakowanie suszonych daktyli, 50 g białego twarogu, 1 łyżkę mleka,  1 łyżkę skórki pomarańczowej, 1 łyżkę orzechów włoskich, 1 łyżkę miodu.

Krok po kroku: Nadziewane daktyle

Krok 2

Ser miksujemy z mlekiem na gładki twarożek. Skórkę pomarańczową siekamy bardzo drobno. Orzechy prażymy i rozdrabniamy w moździerzu. Twaróg mieszamy z miodem i bakaliami.

Krok po kroku: Nadziewane daktyle

Krok 3

Masę przekładamy do szprycy z dużym otworem i nadziewamy przecięte z jednej strony daktyle.

Krok po kroku: Nadziewane daktyle

Krok 4

Daktyle podajemy jako słodką przekąskę do herbaty zamiast ciastek.