fbpx
Panna cotta z musem z suszonych owoców - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Panna cotta z musem z suszonych owoców
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 30

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wody. Laskę wanilii przecinamy wzdłuż i wyciągamy z niej ziarenka.

KROK 2: Śmietanę wlewamy do średniego (najlepiej teflonowego lub ceramicznego) rondla, dodajemy cukier, ziarenka wanilii i przekrojoną laskę.

KROK 3: Całość gotujemy na niewielkim ogniu, powoli doprowadzamy do zagotowania i gotujemy jeszcze przez 10 minut, cały czas mieszając. Żelatynę wlewamy do śmietany.

KROK 4: Masę waniliową mieszamy i rozlewamy do kokilek posmarowanych oliwą. Następnie kokilki odstawiamy do wystudzenia i chłodne wstawiamy do lodówki do stężenia (około 2-3 godziny).

KROK 5: Suszone owoce podgrzewamy na parze, a następnie blendujemy z sokiem pomarańczowym.

KROK 6: Na talerz wykładamy mus z owoców a na nim układamy wyciągniętą z kokilki panna cottę. Wierzch deseru dekorujemy świeżym owocem np. winogronem czy żurawiną i ulubionym pikiem.

Panna cotta z musem z suszonych owoców

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+