fbpx

PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Mini red velvet - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Mini red velvet
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 30

Składniki

Ciasto:

  • 125 ml maślanki w temp. pokojowe
  • 65 g miękkiego masła
  • jajko
  • 110 ml oleju
  • 150 g cukru
  • łyżeczka kakao
  • 180 g mąki tortowej
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Delecta
  • 2 łyżeczki czerwonego barwnika w żelu

Krem:

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Miękkie masło miksuj przez kilka minut aż będzie prawie białe. Wsyp cukier i dodaj jajko - ponownie wszystko zmiksuj.  Wlej maślankę, olej - zmiksuj. Dodaj barwnik i połącz go z resztą składników do uzyskania jednolitego koloru. 
 
KROK 2: Przesiej przez sito mąkę, sodę i kakao - wymieszaj. Wsyp w 3 partiach do masy maślanej i dobrze połącz. 
 
KROK 3: Ciasto przełóż do formy o średnicy 20-22 cm wyłożonej papierem do pieczenia  i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 40-45 minut 180 stopni ( funkcja góra - dół). 
 
KROK 4: Miękkie masło miksuj przez kilka minut. Wsyp cukier puder i wlej aromat - dobrze połącz. Dodaj serek i na najmniejszych obrotach miksera połącz lub wymieszaj szpatułką tylko do połączenia. 
 
KROK 5: Z wystudzonego ciasta odkrój górę by go wyrównać a następnie wykrój 4 krążki. Wyciśnij na każdy krążek krem za pomocą rękawa cukierniczego a do środka nałóż konfiturę. Przykryj drugim krążkiem i udekoruj według uznania. 

Mini red velvet

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+