Mini pavlova z owocami

1 h 8 porcjiŁatwy

Składniki

  • 1 opakowanie bezy Delecta
  • 300 g zimnej kremówki
  • 50 g zimnego serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru

Dekoracja:

  • Owoce sezonowe
Pobierz piki

Jak przygotować mini pavlovą z owocami?

Pavlova to jeden z najbardziej wytwornych deserów jakie znamy. Jeśli marzy Wam się taki wyszukany smakołyk z owocami na szybką przekąskę, ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę.

  1. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 170oC (bez termoobiegu).
  2. Bezę przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy 8 mini-blatów w kształcie okręgu na papier do pieczenia.
  4. Pieczemy około 35-40 minut.
  5. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, na koniec ubijania dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia składników.
  6. Masę układamy na bezach, a na wierzchu układamy owoce i liście mięty.
  7. Ozdabiamy pikiem.

Wytwornie, smacznie i szybko.

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...