fbpx
Mini pavlova z owocami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Mini pavlova z owocami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 60

Składniki

  • 1 opakowanie bezy Delecta
  • 300 g zimnej kremówki
  • 50 g zimnego serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
Dekoracja:
  • Owoce sezonowe

Przygotowanie

Pavlova to jeden z najbardziej wytwornych deserów jakie znamy. Jeśli marzy Wam się taki wyszukany smakołyk z owocami na szybką przekąskę, ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę.

  1. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Bezę przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy 8 mini-blatów w kształcie okręgu na papier do pieczenia.
  4. Pieczemy około 35-40 minut.
  5. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, na koniec ubijania dodajemy mascarpone i miksujemy do połączenia składników.
  6. Masę układamy na bezach, a na wierzchu układamy owoce i liście mięty.
  7. Ozdabiamy pikiem.

Wytwornie, smacznie i szybko.

Mini pavlova z owocami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+