fbpx
Mini bezy z kremem malinowym z mascarpone - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Mini bezy z kremem malinowym z mascarpone
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 120

Składniki

Ciasto:

Krem:

  • 100 g malin
  • 200 g serka mascarpone
  • 200 ml śmietanki 30% tłuszczu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie Mixu do śmietany Delecta

Dekoracja:

  • maliny, borówki amerykańskie, czerwona porzeczka, pestki granatu, listki mięty

Przygotowanie

KROK 1 - Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 120*C z termoobiegiem.

KROK 2 - Do głębokiej miski wlej wodę, wsyp zawartość opakowania z bezą i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany.

KROK 3 - Bezę wyłóż na papier formując 8 dysków lub wyciśnij przy pomocy woreczka cukierniczego. Wstaw do piekarnika i susz przez ok. 90 minut.

KROK 4 - Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sitko.

KROK 5 - Śmietankę ubij na sztywno razem z mascarpone, dodając pod koniec cukier puder wymieszany z mixem do śmietany.

KROK 6 - Wymieszaj z przetartymi malinami przy pomocy łopatki. Krem nałóż do woreczka cukierniczego i napełnij nim bezy.

KROK 7 - Udekoruj świeżymi owocami oraz listkami mięty.

Mini bezy z kremem malinowym z mascarpone

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+