30min 12 porcji Średni 1h
Mini czekoladowe ciasteczka z kremem czekoladowe brownie

Mini czekoladowe ciasteczka z kremem czekoladowe brownie

Składniki

Jak przygotować mini czekoladowe ciasteczka z kremem brownie?

Podwójna dawka czekolady może się przydać, kiedy na dworze ciemno i zimno. Wypróbuj mini ciasteczka z kremem czekoladowe brownie z nutą trufli.

  1. Przygotowujemy ciasto kruche miksując płaskim mieszadłem (lub zagniatając ręką) zawartość opakowania z ciastem z kawałkami masła, jajem i kakao.
  2. Ciasto wałkujemy na placek grubości  ok 0,8 cm a następnie wycinamy paski długości ok. 6 cm i szerokości ok 2 cm.
  3. Pieczemy w temp. 170°C ok. 15 minut., studzimy.
  4. Krem czekoladowe brownie przygotowujemy wg instrukcji z opakowania miksując zawartość opakowania z dodatkiem śmietanki i mleka.
  5. Przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką o płaskiej i szerokiej końcówce i nakładamy na ciasteczka.
  6. Na wierzchu układamy owoce.

Mini porcja czekoladowego ciasteczka z czekoladowym kremem to propozycja na mistrzowski deser, który wykonasz w swoim domu. Z linią produktów La Chocolatiere wszystko jest łatwe.

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 88