Mini czekoladowe ciasteczka z kremem czekoladowym

  • 5,0
  • Średni
  • 30min
  • 12 porcji
  • 1h
  • 0
Mini czekoladowe ciasteczka z kremem czekoladowym

Mini czekoladowe ciasteczka z kremem czekoladowym

  • 5,0
  • Średni
  • 30min
  • 12 porcji
  • 1h
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Jak przygotować mini czekoladowe ciasteczka z kremem brownie?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Podwójna dawka czekolady może się przydać, kiedy na dworze ciemno i zimno. Wypróbuj mini ciasteczka z kremem czekoladowym.

  1. Przygotowujemy ciasto kruche miksując płaskim mieszadłem (lub zagniatając ręką) zawartość opakowania z ciastem z kawałkami masła, jajem i kakao.
  2. Ciasto wałkujemy na placek grubości  ok 0,8 cm a następnie wycinamy paski długości ok. 6 cm i szerokości ok 2 cm.
  3. Pieczemy w temp. 170°C ok. 15 minut., studzimy.
  4. Krem irish cream przygotowujemy wg instrukcji z opakowania miksując zawartość opakowania z dodatkiem śmietanki. Na koniec dodajemy 2 płaskie łyżki kakao.
  5. Przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką o płaskiej i szerokiej końcówce i nakładamy na ciasteczka.
  6. Na wierzchu układamy owoce.

Mini porcja czekoladowego ciasteczka z czekoladowym kremem to propozycja na mistrzowski deser, który wykonasz w swoim domu. Z linią produktów La Chocolatiere wszystko jest łatwe.

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Mini czekoladowe ciasteczka z kremem czekoladowym
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 88