Jak przygotować mini czekoladowe ciasteczka z kremem brownie?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.Podwójna dawka czekolady może się przydać, kiedy na dworze ciemno i zimno. Wypróbuj mini ciasteczka z kremem czekoladowym.
- Przygotowujemy ciasto kruche miksując płaskim mieszadłem (lub zagniatając ręką) zawartość opakowania z ciastem z kawałkami masła, jajem i kakao.
- Ciasto wałkujemy na placek grubości ok 0,8 cm a następnie wycinamy paski długości ok. 6 cm i szerokości ok 2 cm.
- Pieczemy w temp. 170°C ok. 15 minut., studzimy.
- Krem irish cream przygotowujemy wg instrukcji z opakowania miksując zawartość opakowania z dodatkiem śmietanki. Na koniec dodajemy 2 płaskie łyżki kakao.
- Przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką o płaskiej i szerokiej końcówce i nakładamy na ciasteczka.
- Na wierzchu układamy owoce.
Mini porcja czekoladowego ciasteczka z czekoladowym kremem to propozycja na mistrzowski deser, który wykonasz w swoim domu. Z linią produktów La Chocolatiere wszystko jest łatwe.