fbpx
Biszkopt kakaowy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Biszkopt kakaowy
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, aż masa stanie się błyszcząca i gęsta.

KROK 2: Dodaj pojedynczo żółtka do ubitych białek, delikatnie mieszając po każdym dodaniu.

KROK 3: W osobnej misce wymieszaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól. Przesiej suche składniki do masy jajecznej, delikatnie mieszając szpatułką lub drewnianą łyżką, aby ciasto nie straciło puszystości.

KROK 4: Przelej ciasto do formy (np. tortownicy o średnicy 23 cm), wcześniej wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia.

KROK 5: Piecz ciasto przez około 25-30 minut, aż patyczek wbity w środek wyjdzie suchy. Po upieczeniu wyjmij biszkopt z piekarnika i pozwól mu ostygnąć na kratce.

Biszkopt kakaowy

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+