Mini czekoladowe ciasteczka z kremem czekoladowym - Delektujemy.pl
Trudność: 3 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Podwójna dawka czekolady może się przydać, kiedy na dworze ciemno i zimno. Wypróbuj mini ciasteczka z kremem czekoladowym.

  1. Przygotowujemy ciasto kruche miksując płaskim mieszadłem (lub zagniatając ręką) zawartość opakowania z ciastem z kawałkami masła, jajem i kakao.
  2. Ciasto wałkujemy na placek grubości  ok 0,8 cm a następnie wycinamy paski długości ok. 6 cm i szerokości ok 2 cm.
  3. Pieczemy w temp. 170 stopni C ok. 15 minut., studzimy.
  4. Śmietanę ubijamy do sztywnej konsystencji, dodajemy kakao, mix do śmietany i aromat Amaretto.
  5. Przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką o płaskiej i szerokiej końcówce i nakładamy na ciasteczka.
  6. Na wierzchu układamy owoce.

Mini porcja czekoladowego ciasteczka z czekoladowym kremem to propozycja na mistrzowski deser, który wykonasz w swoim domu.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy