fbpx
Masa truskawkowa do tortu - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Masa truskawkowa do tortu
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 1
czas przygotowania: 120

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Truskawki myjemy, osuszamy, usuwamy szypułki i blendujemy na gładki mus.

KROK 2: W misce mieszamy serek mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy do uzyskania gładkiej masy.

KROK 3: W oddzielnym naczyniu przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale używamy o połowę mniej wody, aby była bardziej stężona. Odstawiamy na chwilę, żeby przestygła, ale nie twardniała.

KROK 4: Kiedy galaretka jest już schłodzona, ale jeszcze płynna, dodajemy ją do masy z serka mascarpone, dodajemy również mus truskawkowy. Mieszamy wszystko dokładnie.

KROK 5: W innym naczyniu ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno i delikatnie łączymy ze sporządzoną wcześniej masą truskawkową.

Masa truskawkowa do tortu

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+