Jaglany krem budyniowy: krok po kroku

Jaglany krem budyniowy: krok po kroku

Jaglany krem budyniowy: krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy składniki: 75 g masła, 1 opakowanie budyniu jaglanego smak waniliowy Delecta , 350 ml mleka (mniej niż rekomendowane na opakowaniu), 2 łyżki cukru lub miodu, garnek, miskę i mikser.

Jaglany krem budyniowy: krok po kroku

Krok 2

¾ mleka mieszamy z miodem lub cukrem i podgrzewamy do zagotowania. W pozostałym mleku mieszamy zawartość torebki z budyniem jaglanym. Garnek odstawiamy z ognia i łączymy z rozmieszanym proszkiem, energicznie mieszając przez 2-3 minuty. Nakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia.

Jaglany krem budyniowy: krok po kroku

Krok 3

Do wystudzonego budyniu dodajemy stopniowo masło, mieszając mikserem aż do momentu uzyskania jednolitego kremu.

Jaglany krem budyniowy: krok po kroku

Krok 4

Gotowy krem nakładamy na upieczone babeczki i ozdabiamy dowolnymi owocami i bakaliami.