Jaglany krem budyniowy: krok po kroku

Jaglany krem budyniowy: krok po kroku
Jaglany krem budyniowy: krok po kroku

Krok 1

Przygotowuję składniki: 75 g masła, 1 opakowanie budyniu jaglanego o smaku waniliowym Delecta , 350 ml mleka, 2 łyżki cukru lub miodu, garnek, miskę i mikser.

Jaglany krem budyniowy: krok po kroku

Krok 2

¾ mleka mieszam z miodem lub cukrem i podgrzewam do zagotowania. W pozostałym mleku mieszam zawartość torebki z budyniem jaglanym. Garnek odstawiam z ognia i łączę z rozmieszanym proszkiem energicznie mieszając przez 2-3 minuty. Następnie garnek nakrywam folią spożywczą i odstawiam do wystudzenia.

Jaglany krem budyniowy: krok po kroku

Krok 3

Do wystudzonego budyniu dodaję stopniowo masło, mieszając mikserem aż do momentu uzyskania jednolitego kremu.

Jaglany krem budyniowy: krok po kroku

Krok 4

Gotowy krem nakładam na upieczone babeczki i ozdabiam dowolnymi owocami i bakaliami.