fbpx
Masa malinowa do tortu - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Masa malinowa do tortu
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 1
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Maliny umyj, osusz i zblenduj na gładki mus. Jeśli używasz mrożonych malin, odmierz odpowiednią ilość i rozmroź, a następnie zblenduj. 

KROK 2: W misce wymieszaj serek mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy do uzyskania gładkiej masy.

KROK 3: Jeśli używasz żelatyny przygotowuj ją zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj rozpuszczoną żelatynę do musu malinowego i wymieszaj.

KROK 4: Mus malinowy dodaj do masy z serka mascarpone i wymieszaj do połączenia składników.

KROK 5: W innym naczyniu ubij śmietanę kremówkę na sztywno i delikatnie połącz z masą malinową.

Masa malinowa do tortu

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+