Kruche z kokosową posypką, malinami i bezą - Delektujemy.pl
Trudność: 3 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 180 min.

Składniki

Ciasto:

Kruszonka:

Przygotowanie

KROK 1 - Ciasto kruche zagniatamy ręcznie lub w mikserze (płaskim mieszadłem), łącząc mieszankę do wypieku domowego ciasta z dodatkiem zimnego masła, pokrojonego w kostkę, dodatkiem cukru kokosowego i jajkiem.

KROK 2 - Wkładamy na 20 minut do lodówki, po czym wykładamy nim spód blaszki.

KROK 3 - Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na 20 minut.

KROK 4 - W międzyczasie szykujemy kruszonkę, rozcierając kawałki zimnego masła z mąką i cukrem.

KROK 5 - Czas na bezę. Miksujemy zawartość opakowania do przygotowania domowej bezy ze 100 ml zimnej wody.

KROK 6 - Podpieczony spód wyjmujemy z piekarnika. Skręcamy temperaturę do 140°C.

KROK 7 - Na spodzie układamy maliny (ok. 200g) a na nich rozsmarowujemy masę na bezę.

KROK 8 - Na bezie układamy resztę malin a całość posypujemy kruszonką.

KROK 9 - Wkładamy do piekarnika na ok 45- 50 minut.

KROK 10 - Po tym czasie gasimy piekarnik a ciasto pozostawiamy przy uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy