fbpx
Brownie bananowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Brownie bananowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Formę do pieczenia o wymiarach około 20x20 cm wyłóż papierem do pieczenia.

KROK 2: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z masłem, mieszając do uzyskania gładkiej masy. Następnie zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia.

KROK 3: W misce rozgnieć banany na gładką masę. Dodaj przestudzoną masę czekoladową, cukier, jajka i ekstrakt waniliowy. Wszystko dokładnie wymieszaj.

KROK 4: Mąkę przesiej z kakao, proszkiem do pieczenia i solą. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych, mieszając, aż do połączenia się składników, ale nie mieszaj zbyt długo.

KROK 5: Przelej ciasto do przygotowanej formy i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 25-30 minut. Sprawdź patyczkiem – powinien być lekko wilgotny, ale nie mokry. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia, następnie pokrój na porcje. Przed pokrojeniem możesz polać ciasto roztopioną czekoladą. 

Brownie bananowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+