fbpx
Kruche z kokosową posypką, malinami i bezą - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Kruche z kokosową posypką, malinami i bezą
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 180

Składniki

Ciasto:

Kruszonka:

Przygotowanie

KROK 1 - Ciasto kruche zagniatamy ręcznie lub w mikserze (płaskim mieszadłem), łącząc mieszankę do wypieku domowego ciasta z dodatkiem zimnego masła, pokrojonego w kostkę, dodatkiem cukru kokosowego i jajkiem.

KROK 2 - Wkładamy na 20 minut do lodówki, po czym wykładamy nim spód blaszki.

KROK 3 - Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na 20 minut.

KROK 4 - W międzyczasie szykujemy kruszonkę, rozcierając kawałki zimnego masła z mąką i cukrem.

KROK 5 - Czas na bezę. Miksujemy zawartość opakowania do przygotowania domowej bezy ze 100 ml zimnej wody.

KROK 6 - Podpieczony spód wyjmujemy z piekarnika. Skręcamy temperaturę do 140°C.

KROK 7 - Na spodzie układamy maliny (ok. 200g) a na nich rozsmarowujemy masę na bezę.

KROK 8 - Na bezie układamy resztę malin a całość posypujemy kruszonką.

KROK 9 - Wkładamy do piekarnika na ok 45- 50 minut.

KROK 10 - Po tym czasie gasimy piekarnik a ciasto pozostawiamy przy uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia.

Kruche z kokosową posypką, malinami i bezą

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+