fbpx
Krok po kroku: Gruszki w cieście francuskim - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krok po kroku: Gruszki w cieście francuskim
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Składniki

  • Gruszki
  • Ciasto francuskie
  • Cukier trzcinowy do obtoczenia
  • 1 białko
Przygotowanie Krok po kroku: Gruszki w cieście francuskim - Delektujemy.pl

KROK 1

Odcinamy plaster na spodzie gruszki (około 0,5 cm), aby mogły stać. Ciasto francuskie kroimy na paski o szerokości około 1 cm.

Przygotowanie Krok po kroku: Gruszki w cieście francuskim - Delektujemy.pl

KROK 2

Paski ciasta smarujemy białkiem i obtaczamy w cukrze cynamonowym.

Przygotowanie Krok po kroku: Gruszki w cieście francuskim - Delektujemy.pl

KROK 3

Ugotowane gruszki smarujemy białkiem na całej powierzchni.

Przygotowanie Krok po kroku: Gruszki w cieście francuskim - Delektujemy.pl

KROK 4

Gruszki owijamy paskami od dołu do góry.

Krok po kroku: Gruszki w cieście francuskim

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Krysia

06-07-2023

Ocena:

Bardzo łatwy przepis i super smak:) Naprawdę polecam

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+