45min 10 porcji Łatwy
Eklerki z ciasta francuskiego z owocami

Eklerki z ciasta francuskiego z owocami

Składniki

Jak przygotować eklerki z ciasta francuskiego z owocami?

Jest tyle pięknych słów, które mogą sprawić, że druga osoba wie jak bardzo nam zależy. Dzisiejszy deser polecamy wszystkim zakochanym.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Z ciasta wykrawamy prostokąty o wymiarach około 4 x 10 cm, układamy na blasze i pieczemy około 10 minut.
  4. Po upieczeniu studzimy ciasto i przekrawamy je wzdłuż na dwie części.
  5. Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wsypujemy zawartość opakowania z kremem i miksujemy na najwyższych obrotach przez klika minut.
  6. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy krem do eklerów.
  7. Na wierzchu kremu układamy owoce i posypujemy Dekoradą.
  8. Na koniec ciasto przykrywamy drugim kawałkiem eklerka.
  9. Wierzch prószymy cukrem pudrem.
  10. Dekorujemy pikiem.

Drobny gest potrafi rozgrzać uczucia na nowo.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...