Eklerki z ciasta francuskiego z owocami

45 min10 porcjiŁatwy

Składniki

Pobierz piki

Wstęp

Jest tyle pięknych słów, które mogą sprawić, że druga osoba wie jak bardzo nam zależy. Dzisiejszy deser poświęcam miłosnemu wyznaniu i obietnicy, że moje uczucie nie osłabnie.

Jak przygotować eklerki z ciasta francuskiego z owocami??

Z ciasta wykrawam prostokąty o wymiarach ok. 4×10 cm, układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w temp. 180 st. przez ok. 10 minut. Po upieczeniu studzę ciasto i przekrawam je wzdłuż na dwie części.

Krem przyrządzam zgodnie z przepisem na opakowaniu: do wysokiego naczynia wlewam mleko, wsypuję zawartość torebki i miksuję na najwyższych obrotach przez klika minut. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładam krem do eklerów, na wierzchu kremu układam owoce i posypuję czekoladowymi kamyczkami. Na koniec ciasto przykrywam drugim kawałkiem eklerka. Wierzch prószę cukrem pudrem.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...