fbpx
Eklerki z ciasta francuskiego z owocami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Eklerki z ciasta francuskiego z owocami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 45

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie kremu irish cream Delecta
  • 350 ml schłodzonego mleka
  • 1 opakowanie płatki czekoladowe Decorada Delecta
  • dowolne świeże owoce
  • 3 łyżki cukru pudru

Przygotowanie

Jest tyle pięknych słów, które mogą sprawić, że druga osoba wie jak bardzo nam zależy. Dzisiejszy deser polecamy wszystkim zakochanym.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Z ciasta wykrawamy prostokąty o wymiarach około 4 x 10 cm, układamy na blasze i pieczemy około 10 minut.
  4. Po upieczeniu studzimy ciasto i przekrawamy je wzdłuż na dwie części.
  5. Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wsypujemy zawartość opakowania z kremem i miksujemy na najwyższych obrotach przez klika minut.
  6. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy krem do eklerów.
  7. Na wierzchu kremu układamy owoce i posypujemy Dekoradą.
  8. Na koniec ciasto przykrywamy drugim kawałkiem eklerka.
  9. Wierzch prószymy cukrem pudrem.
  10. Dekorujemy pikiem.

Drobny gest potrafi rozgrzać uczucia na nowo.

Eklerki z ciasta francuskiego z owocami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+