Eklerki z ciasta francuskiego z owocami

  • 0,0
  • Łatwy
  • 45min
  • 10 porcji
  • 0
Eklerki z ciasta francuskiego z owocami

Eklerki z ciasta francuskiego z owocami

  • 0,0
  • Łatwy
  • 45min
  • 10 porcji
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Przygotowanie

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Jest tyle pięknych słów, które mogą sprawić, że druga osoba wie jak bardzo nam zależy. Dzisiejszy deser polecamy wszystkim zakochanym.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Z ciasta wykrawamy prostokąty o wymiarach około 4 x 10 cm, układamy na blasze i pieczemy około 10 minut.
  4. Po upieczeniu studzimy ciasto i przekrawamy je wzdłuż na dwie części.
  5. Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wsypujemy zawartość opakowania z kremem i miksujemy na najwyższych obrotach przez klika minut.
  6. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy krem do eklerów.
  7. Na wierzchu kremu układamy owoce i posypujemy Dekoradą.
  8. Na koniec ciasto przykrywamy drugim kawałkiem eklerka.
  9. Wierzch prószymy cukrem pudrem.
  10. Dekorujemy pikiem.

Drobny gest potrafi rozgrzać uczucia na nowo.

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 71