Krem z musem brzoskwiniowym i kruszonką z nerkowców - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Mus:

Przygotowanie

Zimowe wieczory mają swój specyficzny urok. Snują się bez końca a my mamy w końcu czas na ulubioną książkę. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze czegoś rozgrzewającego. Mamy na to sposób!

  1. Budyń gotujemy z 500 ml mleka i cukrem.
  2. Po ugotowaniu budyń przykrywamy szczelnie folią spożywczą, aby nie powstał kożuch, po czym studzimy.
  3. Wystudzony budyń miksujemy z serkiem mascarpone na gładki krem.
  4. Orzechy blendujemy i dodajemy do kremu serowo-budyniowego.
  5. Brzoskwinie odcedzamy z syropu i blendujemy na gładką masę.
  6. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie (30 ml), dodajemy do brzoskwiń i szybko miksujemy, aby nie powstały grudki.
  7. Brzoskwiniowy mus dodajemy do kremu i mieszamy bardzo delikatnie, aby powstał jedynie “marmurek”.
  8. Garść orzechów nerkowca siekamy drobno, a następnie prażymy na suchej patelni z cukrem trzcinowym.
  9. Krem nakładamy do pucharków, a wierzch dekorujemy prażonymi orzeszkami.
  10. Ozdabiamy pikiem.

Przyznajcie sami, nie ma nic lepszego od dobrej książki w fotelu i rozgrzewającego deserku.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy