fbpx
Krem peanut butter z ciasteczkowo-orzechowym crunchem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krem peanut butter z ciasteczkowo-orzechowym crunchem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 200

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Najmodniejszy smak w tym sezonie wkroczył na salony. Pyszny deser z kremem peanut butter, orzechami, precelkami, po prostu szał dla podniebienia. Sprawdź jak go przygotować.

  1. Orzechy włoskie upraż na patelni przez 3-4 minuty.
  2. Przełóż do moździerza wraz z herbatnikami i pokrusz na małe kawałeczki.
  3. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i ubij do uzyskania sztywnej konsystencji. Pod koniec ubijania dodaj masło orzechowe, cukier puder i mix do śmietany.
  4. Do słoiczków na dno wsyp warstwę orzechowo-herbatnikową, następnie nałóż warstwę kremu.
  5. Czynność powtórz raz jeszcze, by powstały łącznie 4 warstwy.
  6. Wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.
  7. Przed podaniem wierzch udekoruj precelkami.

Łatwy i szybki do przygotowania deser jak z najlepszej kawiarni. Czy zostanie porcja, żeby się podzielić?

Krem peanut butter z ciasteczkowo-orzechowym crunchem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+