Krem z musem brzoskwiniowym i kruszonką z nerkowców

  • 0,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 4 porcje
  • 0
Krem z musem brzoskwiniowym i kruszonką z nerkowców

Krem z musem brzoskwiniowym i kruszonką z nerkowców

  • 0,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 4 porcje
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Mus:

Jak przygotować krem z musem brzoskwiniowym?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Zimowe wieczory mają swój specyficzny urok. Snują się bez końca a my mamy w końcu czas na ulubioną książkę. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze czegoś rozgrzewającego. Mamy na to sposób!

  1. Budyń gotujemy z 500 ml mleka i cukrem.
  2. Po ugotowaniu budyń przykrywamy szczelnie folią spożywczą, aby nie powstał kożuch, po czym studzimy.
  3. Wystudzony budyń miksujemy z serkiem mascarpone na gładki krem.
  4. Orzechy blendujemy i dodajemy do kremu serowo-budyniowego.
  5. Brzoskwinie odcedzamy z syropu i blendujemy na gładką masę.
  6. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie (30 ml), dodajemy do brzoskwiń i szybko miksujemy, aby nie powstały grudki.
  7. Brzoskwiniowy mus dodajemy do kremu i mieszamy bardzo delikatnie, aby powstał jedynie “marmurek”.
  8. Garść orzechów nerkowca siekamy drobno, a następnie prażymy na suchej patelni z cukrem trzcinowym.
  9. Krem nakładamy do pucharków, a wierzch dekorujemy prażonymi orzeszkami.
  10. Ozdabiamy pikiem.

Przyznajcie sami, nie ma nic lepszego od dobrej książki w fotelu i rozgrzewającego deserku.

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Krem z musem brzoskwiniowym i kruszonką z nerkowców
Średnia ocena: 0,0
Ilość ocen: 0,0