fbpx
Krem z musem brzoskwiniowym i kruszonką z nerkowców - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krem z musem brzoskwiniowym i kruszonką z nerkowców
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 30

Składniki

Mus:

Przygotowanie

Zimowe wieczory mają swój specyficzny urok. Snują się bez końca a my mamy w końcu czas na ulubioną książkę. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze czegoś rozgrzewającego. Mamy na to sposób!

  1. Budyń gotujemy z 500 ml mleka i cukrem.
  2. Po ugotowaniu budyń przykrywamy szczelnie folią spożywczą, aby nie powstał kożuch, po czym studzimy.
  3. Wystudzony budyń miksujemy z serkiem mascarpone na gładki krem.
  4. Orzechy blendujemy i dodajemy do kremu serowo-budyniowego.
  5. Brzoskwinie odcedzamy z syropu i blendujemy na gładką masę.
  6. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie (30 ml), dodajemy do brzoskwiń i szybko miksujemy, aby nie powstały grudki.
  7. Brzoskwiniowy mus dodajemy do kremu i mieszamy bardzo delikatnie, aby powstał jedynie “marmurek”.
  8. Garść orzechów nerkowca siekamy drobno, a następnie prażymy na suchej patelni z cukrem trzcinowym.
  9. Krem nakładamy do pucharków, a wierzch dekorujemy prażonymi orzeszkami.
  10. Ozdabiamy pikiem.

Przyznajcie sami, nie ma nic lepszego od dobrej książki w fotelu i rozgrzewającego deserku.

Krem z musem brzoskwiniowym i kruszonką z nerkowców

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

dorota

06-07-2023

Ocena:

Bardzo łatwe do zrobienia i super smakuje

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+