30min 4 porcje Łatwy
Krem z musem brzoskwiniowym i kruszonką z nerkowców

Krem z musem brzoskwiniowym i kruszonką z nerkowców

Składniki

Mus:

Jak przygotować krem z musem brzoskwiniowym?

Zimowe wieczory mają swój specyficzny urok. Snują się bez końca a my mamy w końcu czas na ulubioną książkę. Do pełni szczęścia brakuje jeszcze czegoś rozgrzewającego. Mamy na to sposób!

  1. Budyń gotujemy z 500 ml mleka i cukrem.
  2. Po ugotowaniu budyń przykrywamy szczelnie folią spożywczą, aby nie powstał kożuch, po czym studzimy.
  3. Wystudzony budyń miksujemy z serkiem mascarpone na gładki krem.
  4. Orzechy blendujemy i dodajemy do kremu serowo-budyniowego.
  5. Brzoskwinie odcedzamy z syropu i blendujemy na gładką masę.
  6. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie (30 ml), dodajemy do brzoskwiń i szybko miksujemy, aby nie powstały grudki.
  7. Brzoskwiniowy mus dodajemy do kremu i mieszamy bardzo delikatnie, aby powstał jedynie “marmurek”.
  8. Garść orzechów nerkowca siekamy drobno, a następnie prażymy na suchej patelni z cukrem trzcinowym.
  9. Krem nakładamy do pucharków, a wierzch dekorujemy prażonymi orzeszkami.
  10. Ozdabiamy pikiem.

Przyznajcie sami, nie ma nic lepszego od dobrej książki w fotelu i rozgrzewającego deserku.

Średnia: 3,50 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Przygotowałam dla Ciebie muzykę, z którą praca będzie przyjemniejsza!
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: