fbpx
Gofry domowe z bitą śmietaną i owocami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Gofry domowe z bitą śmietaną i owocami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 25

Składniki

Ciasto:

Bita śmietana:

Dekoracja:

  • ulubione owoce: np. truskawki, maliny, borówki amerykańskie

Przygotowanie

KROK 1: Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajka, olej i mleko. Miksuj na najwyższych obrotach przez 1 minutę.

KROK 2: Odstaw ciasto na 5 minut. W międzyczasie nagrzej gofrownicę.

KROK 3: Wylewaj porcje ciasta do rozgrzanej gofrownicy i piecz przez ok. 3-4 minuty, do rumianego koloru i chrupkości. Studź na kratce.

KROK 4: Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzony 250 ml śmietanki. Ubijaj mikserem do uzyskania sztywnej konsystencji. Mix do śmietany wymieszaj z cukrem pudrem i wsyp do naczynia ze śmietanką. Jeszcze chwilę miksuj. Schłódź w lodówce.

KROK 5: Upieczone gofry podawaj z porcją bitej śmietany i udekoruj ulubionymi owocami.

Gofry domowe z bitą śmietaną i owocami - Delektujemy.pl

Gofry domowe z bitą śmietaną i owocami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+