fbpx
Dutch baby z truskawkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Dutch baby z truskawkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 35

Składniki

  • 1/2 szklanki mąki pszennej typu np. 550
  • 125 ml mleka
  • 3 jajka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Delecta
  • 2 łyżki masła
  • szczypta soli
  • truskawki do podania
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 

KROK 1: Do piekarnika wstaw naczynie żaroodporne i rozgrzej piekarnik do 220 stopni.  

KROK 2: Do blendera wbij jajka, dodaj mleko, mąkę, cukier puder, ekstrakt waniliowy oraz sól i zmiksuj do połączenia się składników. 

KROK 3 :Uwaga, nie poparz się!  Wyjmij nagrzane naczynie i dodaj masło, rozprowadź masę równomiernie.  

KROK 4: Przelej ciasto do nagrzanego naczynia i poukładaj pokrojone truskawki. Zostaw kilka sztuk do dekoracji.  

KROK 5: Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika. Piecz bez przykrycia przez ok. 20 minut, aż omlet urośnie. 

KROK 6: Wyjmij omlet z piekarnika i posyp cukrem pudrem i dodaj dodatkową porcję świeżych truskawek.  

Dutch baby z truskawkami - Delektujemy.pl

Dutch baby z truskawkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+