fbpx
Puszysty omlet z owocami i granolą - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Puszysty omlet z owocami i granolą
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 30

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego lub smakowego
  • owoce, np. truskawki, banan, brzoskwinia, borówki amerykańskie
  • 2 łyżki granoli

Przygotowanie

KROK 1 - Białka umieść w misce ze szczyptą soli i ubij na sztywną pianę.

KROK 2 - Dodaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż cukier się rozpuści. Dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj.

KROK 3 - Dodaj mąkę, najlepiej po 1 łyżce i delikatnie mieszaj, aż cała mąką połączy się z pianą.

KROK 4 - Na patelni rozgrzej olej lub masło, wylej na nią masę na omlet i smaż powoli na średniej/małej moc palnika, aż ciasto od spodu się zrumieni.

KROK 5 - Omlet przewróć łopatką i smaż z drugiej strony.

KROK 6 - Gotowy omlet wyłóż na talerz, udekoruj jogurtem, owocami oraz granolą. Podawaj od razu.

Puszysty omlet z owocami i granolą

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+