fbpx
Omlet z truskawkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Omlet z truskawkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 1
czas przygotowania: 15

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozbij jajka do miski i ubij je na jednolitą masę. Dodaj proszek do pieczenia, mąkę, cukier wanilinowy oraz mleko. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby nie było żadnych grudek.

KROK 2: Truskawki umyj, pokrój na mniejsze kawałki (jeżeli używasz świeżych truskawek). Jeżeli korzystasz z mrożonych, wystarczy je rozmrozić.

KROK 3: Na patelni rozpuść masło, a następnie wlej na nią przygotowane ciasto. Gdy ciasto będzie się smażyć, na wierzchu równomiernie rozłóż truskawki.

KROK 4: Smaż omlet na średnim ogniu. Gdy spód omletu się zrumieni, a wierzch zacznie lekko stygnąć, delikatnie  przewróć omlet na drugą stronę. Smaż jeszcze przez około 2-3 minuty.

KROK 5: Gotowy omlet przełóż na talerz. Możesz go posypać cukrem pudrem.

Omlet z truskawkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+