fbpx
Galaretka w pucharku - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Galaretka w pucharku
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1 - 1 galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody. Rozlej do szklanek lub kieliszków ustawionych pod kątem, np. w foremce keksówce lub na blaszce do pieczenia. Najprościej nalewa się galaretkę z dzbanka z dzióbkiem.

KROK 2 - Wstaw do lodówki i poczekaj, aż galaretka stężeje.

KROK 3 - Drugą galaretkę rozpuść w 200 ml gorącej wody i odstaw do przestygnięta.

KROK 4 - Gdy galaretka będzie ostudzona, ale nadal płynna, dodaj do niej serek homogenizowany i wymieszaj trzepaczką, aż powstanie jednolity płyn.

KROK 5 - Keksówkę wyjmij z lodówki. Szklanki obróć o 180 stopni, tak aby warstwa z galaretką znalazła się na górze.

KROK 6 - Do szklanek nałóż warstwę z serkiem homogenizowanym i ponownie odstaw do lodówki do stężenia.

KROK 7 - Gotowy deser udekoruj świeżymi owocami.

Galaretka w pucharku

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+