fbpx
Granola z płatków zbóż z orzechami włoskimi i daktylami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Granola z płatków zbóż z orzechami włoskimi i daktylami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 50

Składniki

Granola:

Przygotowanie

Szybkie i pożywne śniadanie, to coś, o czym rano marzy każdy z nas. Na szczęście jest to możliwe – wystarczy tylko wcześniej przygotować zapas granoli, którą rano możemy szybko zjeść z mlekiem, jogurtem lub z czymkolwiek na co tylko mamy ochotę.

  1. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy pergaminem, a piekarnik nagrzewamy do 180ºC (bez termoobiegu).
  2. W miseczce łączymy olej z miodem oraz cukrem wanilinowym.
  3. Orzechy włoskie i obrane pistacje drobno siekamy ostrym nożem.
  4. Morele i daktyle kroimy na małe kawałki.
  5. W dużej misce mieszamy płatki z orzechami, nasionami chia i daktylami, a następnie dodajemy olej z miodem i mieszamy całość do połączenia składników.
  6. Na blachę wykładamy masę i równomiernie rozmieszczamy po całej powierzchni.
  7. Całość pieczemy około 30 minut, mieszając co 10 minut, aby uniknąć przypalenia.
  8. Do upieczonej granoli dodajemy posiekane morele i daktyle.
  9. Granolę przechowujemy w szczelnym pojemniku.
  10. Serwując ozdabiamy pikiem.

Smacznego chrupania!

Granola z płatków zbóż z orzechami włoskimi i daktylami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+