Galaretka pomarańczowa z gruszką i czekoladą - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Dodawanie otuchy nie jest proste... Od czego jednak są słodkości z przymrużeniem oka?

  1. Gruszkę miksujemy blenderem.
  2. Galaretkę wraz z dodatkową żelatyną rozpuszczamy w 500 ml wody, dodajemy zmiksowaną gruszkę i mieszamy.
  3. Rozlewamy do silikonowych foremek i odstawiamy do stężenia.
  4. Masło kakaowe z cukrem i kakao wkładamy do rondla i podgrzewamy, mieszając do rozpuszczenia i połączenia składników.
  5. Masę czekoladową studzimy, a następnie wylewamy do foremek na galaretkę.
  6. Całość odstawiamy do momentu, aż masa stwardnieje.
  7. Gotowe galaretki wyciągamy ostrożnie z foremek i posypujemy tartą czekoladą.
  8. Dekorujemy pikiem.

Jedna łyżeczka i wszystko staje się łatwiejsze.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy