fbpx
Krem sułtański ze śnieżką - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krem sułtański ze śnieżką
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 30

Składniki

Krem:
  • 1 opakowanie budyniu smak czekoladowy Delecta
  • 500 ml mleka
  • 6 łyżek cukru
  • 3 łyżki rodzynek Bakalland
  • 30 g orzechów nerkowca Bakalland
  • 30 g migdałów Bakalland
  • 50 ml rumu
  • 30 g masła
  • 200 ml śmietany kremówki

Przygotowanie

Krem sułtański to przepyszny deser, którego przygotowanie zajmie dosłownie kilka chwil. W sam raz na leniwy dzień. :)

  1. Rodzynki zalewamy rumem, a orzechy siekamy.
  2. Budyń rozpuszczamy w szklance mleka, a resztę mleka zagotowujemy z połową cukru.
  3. Gdy mleko zacznie się gotować, przelewamy do garnka i całość mieszamy do zgęstnienia.
  4. Budyń odstawiamy z palnika i przykrywamy szczelnie folią spożywczą, aż budyń wystygnie.
  5. Chłodny budyń miksujemy z masłem, a następnie rozkładamy go do salaterek.
  6. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem reszty cukru, a następnie przykrywamy nią budyń w salaterkach.
  7. Na wierzch każdego z deserów wykładamy odcedzone rodzynki, posypujemy orzechami.
  8. Dekorujemy odpowiednim pikiem.

Taki deser to idealny poprawiacz nastroju - na smutki i radości krem sułtański będzie najlepszy!

Krem sułtański ze śnieżką

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+