30min 4 porcje Łatwy
Krem sułtański ze śnieżką

Krem sułtański ze śnieżką

Składniki

Krem:

Zamiast śmietany kremówki możesz wykorzystać Śnieżkę Delecta

Jak przygotować krem sułtański?

Krem sułtański to przepyszny deser, którego przygotowanie zajmie dosłownie kilka chwil. W sam raz na leniwy dzień. 🙂

  1. Rodzynki zalewamy rumem, a orzechy siekamy.
  2. Budyń rozpuszczamy w szklance mleka, a resztę mleka zagotowujemy z połową cukru.
  3. Gdy mleko zacznie się gotować, przelewamy do garnka i całość mieszamy do zgęstnienia.
  4. Budyń odstawiamy z palnika i przykrywamy szczelnie folią spożywczą, aż budyń wystygnie.
  5. Chłodny budyń miksujemy z masłem, a następnie rozkładamy go do salaterek.
  6. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem reszty cukru, a następnie przykrywamy nią budyń w salaterkach.
  7. Na wierzch każdego z deserów wykładamy odcedzone rodzynki, posypujemy orzechami.
  8. Dekorujemy odpowiednim pikiem.

Taki deser to idealny poprawiacz nastroju – na smutki i radości krem sułtański będzie najlepszy!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: