fbpx
Galaretka pomarańczowa z gruszką i czekoladą - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Galaretka pomarańczowa z gruszką i czekoladą
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 45

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Dodawanie otuchy nie jest proste... Od czego jednak są słodkości z przymrużeniem oka?

  1. Gruszkę miksujemy blenderem.
  2. Galaretkę wraz z dodatkową żelatyną rozpuszczamy w 500 ml wody, dodajemy zmiksowaną gruszkę i mieszamy.
  3. Rozlewamy do silikonowych foremek i odstawiamy do stężenia.
  4. Masło kakaowe z cukrem i kakao wkładamy do rondla i podgrzewamy, mieszając do rozpuszczenia i połączenia składników.
  5. Masę czekoladową studzimy, a następnie wylewamy do foremek na galaretkę.
  6. Całość odstawiamy do momentu, aż masa stwardnieje.
  7. Gotowe galaretki wyciągamy ostrożnie z foremek i posypujemy tartą czekoladą.
  8. Dekorujemy pikiem.

Jedna łyżeczka i wszystko staje się łatwiejsze.

Galaretka pomarańczowa z gruszką i czekoladą

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+