45min 6 porcji Łatwy 1h
Galaretka pomarańczowa z gruszką i czekoladą

Galaretka pomarańczowa z gruszką i czekoladą

Składniki

Jak przygotować galaretkę pomarańczową z gruszką i czekoladą?

Dodawanie otuchy nie jest proste… Od czego jednak są słodkości z przymrużeniem oka?

  1. Gruszkę miksujemy blenderem.
  2. Galaretkę wraz z dodatkową żelatyną rozpuszczamy w 500 ml wody, dodajemy zmiksowaną gruszkę i mieszamy.
  3. Rozlewamy do silikonowych foremek i odstawiamy do stężenia.
  4. Masło kakaowe z cukrem i kakao wkładamy do rondla i podgrzewamy, mieszając do rozpuszczenia i połączenia składników.
  5. Masę czekoladową studzimy, a następnie wylewamy do foremek na galaretkę.
  6. Całość odstawiamy do momentu, aż masa stwardnieje.
  7. Gotowe galaretki wyciągamy ostrożnie z foremek i posypujemy tartą czekoladą.
  8. Dekorujemy pikiem.

Jedna łyżeczka i wszystko staje się łatwiejsze.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: