34min 10 porcji Łatwy 2h
Domowe lody pistacjowe

Domowe lody pistacjowe

Składniki

Masa:

Jak przygotować domowe lody pistacjowe?

Kto z nas ma czas na przyjemności? A gdyby tak usiąść na chwilę, odpocząć i po prostu delektować się lodami pistacjowymi?

  1. Pistacje wyłuskujemy, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do ostudzenia na 15 minut, po czym odcedzamy orzechy i zdejmujemy skórkę.
  2. Pistacje mieszamy z brązowym cukrem, cukrem wanilinowym i miksujemy blenderem na gładką masę.
  3. Śmietankę mieszamy w garnku z rozdrobnionymi pistacjami i zagotowujemy całość.
  4. Gdy cukier się rozpuści odstawiamy garnek z ognia, raz jeszcze miksuję całość blenderem na jednolitą masę.
  5. Krem przelewamy do silikonowych foremek na muffinki i odstawiamy do ostygnięcia na 30 minut.
  6. Wystudzony krem wstawiamy do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny.
  7. Ozdabiamy pikiem.

 

Średnia: 4,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: