fbpx
Domowe lody pistacjowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Domowe lody pistacjowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 34

Składniki

Masa:

Przygotowanie

Kto z nas ma czas na przyjemności? A gdyby tak usiąść na chwilę, odpocząć i po prostu delektować się lodami pistacjowymi?

  1. Pistacje wyłuskujemy, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do ostudzenia na 15 minut, po czym odcedzamy orzechy i zdejmujemy skórkę.
  2. Pistacje mieszamy z brązowym cukrem, cukrem wanilinowym i miksujemy blenderem na gładką masę.
  3. Śmietankę mieszamy w garnku z rozdrobnionymi pistacjami i zagotowujemy całość.
  4. Gdy cukier się rozpuści odstawiamy garnek z ognia, raz jeszcze miksuję całość blenderem na jednolitą masę.
  5. Krem przelewamy do silikonowych foremek na muffinki i odstawiamy do ostygnięcia na 30 minut.
  6. Wystudzony krem wstawiamy do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny.
  7. Ozdabiamy pikiem.

 

Domowe lody pistacjowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+