Galaretka kawowa - Delektujemy.pl

Przygotowanie

Jak urozmaicić mrożoną kawę? Kawową galaretką! Jej przygotowanie jest bardzo proste i potrzeba:

  • foremek do lodu
  • 6 łyżeczek kawy zbożowej Anatol
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny Delecta w proszku
  • wrzątku.

Kawę zalewamy 2 szklankami wrzątku, dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach wody, a następnie mieszamy z kawą. Płyn rozlewamy do foremek i schładzamy w lodówce przez kilka godzin. Galaretkę podajemy w formie kostek w mrożonej kawie lub jako samodzielny deser, w towarzystwie bitej śmietany.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy