fbpx
Galaretka pinacolada - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Galaretka pinacolada
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 8
czas przygotowania: 20

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Kiedy zabierzecie taki deser pinacolada na imprezę, znajdziesz się na tropikalnej wyspie :) Spróbuj, takie wrażenia kilku smaków to sama przyjemność.

  1. Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzącej wody.
  2. Mleko kokosowe umieścić w rondlu i podgrzać (nie gotować).
  3. Dodać do niego rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszać.
  4. Przelać do słoiczków, wypełniając ok połowę objętości. Słoiczki umieścić w lodówce i pozostawić do stężenia pierwszej warstwy.
  5. Sporządzić mocny napar z melisy, zagotować, rozpuścić w nim żelatynę, dodać 4 łyżeczki cukru, aromat kokosowy i łyżkę soku z cytryny.
  6. Wlać na ściętą galaretkę kokosową i pozostawić do stężenia na ok 3-4 godziny.
  7. Przed podaniem na wierzchu galaretek ułożyć kawałki ananasa i posypać podprażonymi wiórkami kokosowymi.

Po prostu kokosowo-ananasowe szaleństwo. Z nutą aromatu kokosowego, wiórek, mleka kokosowego i melisy zostaniesz mistrzem deserów w swoim domu.

Galaretka pinacolada - Delektujemy.pl

Galaretka pinacolada

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+