fbpx
Galaretka kawowa - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Galaretka kawowa
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Przygotowanie

Jak urozmaicić mrożoną kawę? Kawową galaretką! Jej przygotowanie jest bardzo proste i potrzeba:

  • foremek do lodu
  • 6 łyżeczek kawy zbożowej Anatol
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny Delecta w proszku
  • wrzątku.

Kawę zalewamy 2 szklankami wrzątku, dodajemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia. Żelatynę rozpuszczamy w 3 łyżkach wody, a następnie mieszamy z kawą. Płyn rozlewamy do foremek i schładzamy w lodówce przez kilka godzin. Galaretkę podajemy w formie kostek w mrożonej kawie lub jako samodzielny deser, w towarzystwie bitej śmietany.

Galaretka kawowa

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+