fbpx
Mus czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Mus czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 60

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Mus czekoladowy z pomarańczowym sosem to jeszcze więcej czekolady i kakao. Połączenie z gorzką pomarańczą, nadaje wytrawności, możesz poczuć się jak w eleganckiej kawiarni.

  1. Rozmieszaj budyń w około 500 ml zimnego mleka.
  2. Zagotuj pozostałą ilość mleka wraz mlekiem skondensowanym i cukrem.
  3. Do zagotowanego mleka wlej rozmieszany budyń i gotuj na wolnym ogniu do zgęstnienia.
  4. Gotowy budyń wlej do pucharków.
  5. Po wystudzeniu, wstaw do lodówki na 4 godziny.
  6. Sos na bazie Owocowego Kubka Extra Gładki smak pomarańczowy przygotuj przed samym podaniem.
  7. Przygotuj sos na bazie Owocowego Kubka Extra Gładki smak pomarańczowy z mniejszą ilością wody około 150 ml.
  8. Polej sosem wystudzony deser.
  9. Pomarańcz pokrój w plastry. Na patelni rozpuść cukier (na palniku o małej mocy, może potrwać to około 7 minut. Trzeba uważać, aby cukier się nie przypalił.)
  10. Dodaj plastry pomarańczy, tak aby słodki syrop okleił je z dwóch stron.
  11. Po 2-3 minutach zdejmij pomarańcze z patelni i udekoruj nimi deser.

Smak inspirowany najlepszymi kawiarniami, nada każdemu deserowi wyjątkowego smaku. Połączenie czekolady i pomarańczy to duet idealny. Ty też możesz zostać wirtuozem deserów w swoim domu.

Mus czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą - Delektujemy.pl

Mus czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+