Mus czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą

  • 5,0
  • Łatwy
  • 1h
  • 4 porcje
  • 3h 20min
  • 1
Mus czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą

Mus czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą

  • 5,0
  • Łatwy
  • 1h
  • 4 porcje
  • 3h 20min
  • 1

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Jak przygotować mus z karmelizowana pomarańcza?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Mus czekoladowy ze smakiem kokosa z pomarańczowym sosem to jeszcze więcej czekolady i kakao. Połączenie z gorzką pomarańczą, nadaje wytrawności, możesz poczuć się jak w eleganckiej kawiarni.

  1. Rozmieszaj budyń w około 200 ml zimnego mleka.
  2. Zagotuj pozostałą ilość mleka wraz mlekiem skondensowanym i cukrem.
  3. Do zagotowanego mleka wlej rozmieszany budyń i gotuj na wolnym ogniu do zgęstnienia.
  4. Gotowy budyń wlej do pucharków.
  5. Po wystudzeniu, wstaw do lodówki na 4 godziny.
  6. Sos na bazie Owocowego Kubka Extra Gładki smak pomarańczowy przygotuj przed samym podaniem.
  7. Przygotuj sos na bazie Owocowego Kubka Extra Gładki smak pomarańczowy z mniejszą ilością wody około 150 ml.
  8. Polej sosem wystudzony deser.
  9. Pomarańcz pokrój w plastry. Na patelni rozpuść cukier (na palniku o małej mocy, może potrwać to około 7 minut. Trzeba uważać, aby cukier się nie przypalił.)
  10. Dodaj plastry pomarańczy, tak aby słodki syrop okleił je z dwóch stron.
  11. Po 2-3 minutach zdejmij pomarańcze z patelni i udekoruj nimi deser.

Smak inspirowany najlepszymi kawiarniami, nada każdemu deserowi wyjątkowego smaku. Połączenie czekolady i pomarańczy to duet idealny. Ty też możesz zostać wirtuozem deserów w swoim domu.

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Mus czekoladowy z karmelizowaną pomarańczą
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 74