fbpx
Faszerowane pomarańcze i jabłka - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Faszerowane pomarańcze i jabłka
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 15

Składniki

Miseczki:
  • 2 duże jabłka
  • 2 duże pomarańcze
Farsz:

Przygotowanie

Najłatwiejszy deser na świecie - i przy okazji najpyszniejszy wybór na zimę. Pyszne, rozgrzewające bakalie to jest to!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 150ºC (bez termoobiegu).
  2. Owoce kroimy na połówki.
  3. Z jabłek wycinamy gniazda nasienne, a z pomarańczy wycinamy miąższ tak, aby powstały miseczki ze skórek.
  4. Miąższ pomarańczy kroimy, mieszamy z posiekanymi orzechami włoskimi, rodzynkami i miodem.
  5. Farszem wypełniamy pomarańczowe miseczki, z wierzchu posypując cukrem cynamonowym.
  6. Jabłka nadziewamy konfiturą z suszonej żurawiny przygotowaną według tego przepisu i posypujemy migdałami lub wypełniamu domową granolą.
  7. Owoce zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez około 10 minut.
  8. Dotowy deser dekorujemy ulubionymi pikami.

Pomarańcze i jabłka w wersji faszerowanej na ciepło świetnie smakują po zimowym spacerze. I powstają w 15 minut!

Faszerowane pomarańcze i jabłka

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+