Domowe michałki w polewie czekoladowej
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
20 min.
Składniki
cukierki- 180 g masła orzechowego
- 5 kopiastych łyżek mleka w proszku
- 2 łyżeczki kakao
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 2 łyżki orzechów włoskich Bakalland
- 1 opakowanie polewy smak ciemnej czekolady Delecta
Przygotowanie
Lubicie cukierki michałki? Ba, kto ich nie lubi. Łapcie przepis na szybkie i pyszne cukierki czekoladowe z orzechami.
- Wszystkie składniki wymieszać razem do uzyskania jednolitej masy.
- Masę przenieść do silikonowego lub plastikowego pudełka i schłodzić w zamrażarce przez około godzinę.
- W międzyczasie przygotuj polewę ciemna czekolada Delecta.
- Po godzinie masę wyjąć z pojemnika i pokroić na prostokątne kawałki.
- Każdy kawałek polać polewą i włożyć ponownie do zamrażarki.
- Wyjąć około 10 minut przed podaniem.
Domowe najlepsze, wiadomo. Szybko i sprawnie przygotujecie domowe michałki w czekoladowej polewie czekoladowej. Zostań mistrzem deserów we własnym domu.