Jak przygotować babeczki cookie brownie z owocami?
A gdyby tak z ciasta cookie brownie przygotować małe porcje w formie babeczek? Oj będzie się działo. Spróbuj!
- Ciasto przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu: topimy 100 g margaryny, przekładamy do misy miksera, dodajemy jajko i mieszankę na ciasto czekoladowe, miksujemy.
- Na koniec dodajemy 3 łyżki kropli czekoladowych. Masę przekładamy do aluminiowych papilotek.
- Przygotowujemy ciasto kruche miksując zawartość torebki z żółtkiem i 25 g masła.
- Pod koniec dodajemy 3 łyżki kropli czekoladowych.
- Ciasto wykładamy na ciasto czekoladowe, posypujemy resztą kropli. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180°C.
- Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem łyżeczki cukru pudru, wyciskamy szprycą na przestudzone babeczki.
- Na wierzchu układamy maliny.
Z nową linią produktów La Chocolatier nawet zwykła babeczka stanie się babeczką cookie brownie. Dodatek owoców będzie smacznym wykończeniem.