fbpx
Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 20

Składniki

do ciastado masy czekoladowej:
  • 1 jajko
  • 75 g margaryny
do bitej śmietany:
  • 250 g śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 125 g malin

Przygotowanie

A gdyby tak z ciasta brownie przygotować małe porcje w formie babeczek? Oj będzie się działo. Spróbuj!

  1. Przygotowujemy ciasto Brownie i masę czekoladową według sposobu przygotowania podanym na opakowaniu.
  2. Zamiast w blaszce Brownie pieczemy w aluminiowych papilotkach lub kokilkach.
  3. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem łyżeczki cukru pudru, wyciskamy szprycą na przestudzone babeczki.
  4. Na wierzchu układamy maliny.

Zwykła babeczka stanie się babeczką brownie. Dodatek owoców będzie smacznym wykończeniem.  

Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+