Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami

  • 5,0
  • Średni
  • 20min
  • 12 porcji
  • 30min
  • 3
Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami

Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami

  • 5,0
  • Średni
  • 20min
  • 12 porcji
  • 30min
  • 3

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.
  • 1 opakowanie Ciasta cookie brownie Delecta
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 100 g margaryny
  • 25 g masła
  • 30 g mleka
  • 250 g śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 125 g malin

Jak przygotować babeczki cookie brownie z owocami?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

A gdyby tak z ciasta cookie brownie przygotować małe porcje w formie babeczek? Oj będzie się działo. Spróbuj!

  1. Ciasto przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu: topimy 100 g margaryny, przekładamy do misy miksera, dodajemy jajko i mieszankę na ciasto czekoladowe, miksujemy.
  2. Na koniec dodajemy 3 łyżki kropli czekoladowych. Masę przekładamy do aluminiowych papilotek.
  3. Przygotowujemy ciasto kruche miksując zawartość torebki z żółtkiem i 25 g masła.
  4. Pod koniec dodajemy 3 łyżki kropli czekoladowych.
  5. Ciasto wykładamy na  ciasto czekoladowe, posypujemy resztą kropli. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180°C.
  6. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem łyżeczki cukru pudru, wyciskamy szprycą na przestudzone babeczki.
  7. Na wierzchu układamy maliny.

Z nową linią produktów La Chocolatier nawet zwykła babeczka stanie się babeczką cookie brownie. Dodatek owoców będzie smacznym wykończeniem.

 

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 5,0