20min 12 porcji Średni 30min
Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami

Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami

Składniki

  • 1 opakowanie Ciasta cookie brownie Delecta
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 100 g margaryny
  • 25 g masła
  • 30 g mleka
  • 250 g śmietanki 30%
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 125 g malin

Jak przygotować babeczki cookie brownie z owocami?

A gdyby tak z ciasta cookie brownie przygotować małe porcje w formie babeczek? Oj będzie się działo. Spróbuj!

  1. Ciasto przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu: topimy 100 g margaryny, przekładamy do misy miksera, dodajemy jajko i mieszankę na ciasto czekoladowe, miksujemy.
  2. Na koniec dodajemy 3 łyżki kropli czekoladowych. Masę przekładamy do aluminiowych papilotek.
  3. Przygotowujemy ciasto kruche miksując zawartość torebki z żółtkiem i 25 g masła.
  4. Pod koniec dodajemy 3 łyżki kropli czekoladowych.
  5. Ciasto wykładamy na  ciasto czekoladowe, posypujemy resztą kropli. Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180°C.
  6. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem łyżeczki cukru pudru, wyciskamy szprycą na przestudzone babeczki.
  7. Na wierzchu układamy maliny.

Z nową linią produktów La Chocolatier nawet zwykła babeczka stanie się babeczką cookie brownie. Dodatek owoców będzie smacznym wykończeniem.

 

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: