fbpx
Deser waniliowy z mrożonymi owocami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Deser waniliowy z mrożonymi owocami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 15

Składniki

Deser:Dekoracje:
  • 200 g mrożonych owoców

Przygotowanie

Kisiel i budyń w dzieciństwie jadało się na zmianę. A co, gdyby połączyć je w jeden deser?

  1. Zaczynamy od przygotowania budyniu. Mieszamy zawartość torebki w 1 szklance mleka, a pozostałe zagotowujemy.
  2. Do gotującego się mleka wsypujemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia, a następnie wlewamy budyń i mieszamy do momentu zgęstnienia. Budyń rozlewamy do wysokich szklanek.
  3. Kisiel zalewamy wrzątkiem i mieszamy do momentu zgęstnienia. Odstawiamy do wystudzenia.
  4. Na wystudzony budyń nakładamy kisiel.
  5. Wierzch dekorujemy mrożonymi owocami i pikiem.

Efektowny, ale prosty deser orzeźwia smakiem mrożonych owoców. Musicie skosztować!    

Deser waniliowy z mrożonymi owocami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+