fbpx
Deser z chia i mango - Delektujemy.pl
Autor:
Deser z chia i mango
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 15

Składniki

  • 250 ml mleka krowiego lub roślinnego (np. kokosowego)
  • 3 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki miodu (opcjonalnie)
  • 1 duże dojrzałe mango
  • garść granoli czekoladowej Bakalland

Przygotowanie

KROK 1: W misce wymieszaj mleko, nasiona chia i opcjonalnie miód. Odstaw do lodówki na kilka godzin, na najlepiej na całą noc, aby chia mogła napęcznieć.

KROK 2: Mango obierz, miąższ odkrój od pestki i zmiksuj blenderem na gładki mus.

KROK 3: Mus z mango nałóż do dwóch szklanek. Następnie rozłóż pudding z chia. Wierzch posyp granolą czekoladową.

Deser z chia i mango - Delektujemy.pl

Deser z chia i mango

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+