fbpx
Mus truskawkowo-śmietankowy na bezie włoskiej - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Mus truskawkowo-śmietankowy na bezie włoskiej
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 30

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Po takim deserze, z takimi życzeniami - ten dzień musi być dobry! Bez okazji, bez powodu - po prostu dobry!

  1. Do garnka wsypujemy 120 g cukru i zalewamy wodą.
  2. Całość mieszamy i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż osiągnie temperaturę około 120 stopni C.
  3. W osobnej miseczce ubijamy na sztywno białka, pod koniec dodając cukier wanilinowy.
  4. Do ubitych białek cieniutkim strumieniem wlewamy syrop cukrowy, zwiększając przy tym obroty miksera na maksimum.
  5. Krem miksujemy do momentu całkowitego wystudzenia (około 15 minut).
  6. Śmietanę ubijamy na sztywno.
  7. 3/4 truskawek blendujemy na mus, zostawiając kilka do dekoracji.
  8. Śmietanę łączymy z musem truskawkowym i bezą włoską.
  9. Tak przygotowany krem przekładamy do wysokich pucharków lub szklanek.
  10. Posypujemy świeżymi truskawkami.
  11. Dekorujemy pikiem.

Smacznego :)

Mus truskawkowo-śmietankowy na bezie włoskiej - Delektujemy.pl

Mus truskawkowo-śmietankowy na bezie włoskiej

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+