fbpx
Deser królewski z granatem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Deser królewski z granatem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 15

Składniki

Deser:Dekoracje:
  • 1 granat

Przygotowanie

Desery warstwowe to świetne rozwiązanie na przyjęcie - dekorują stół i pysznie smakują.

  1. Zaczynamy od przygotowania budyniu. Proszek mieszamy w 1 szklance mleka z cukrem, a pozostałe mleko zagotowujemy.
  2. Do gotującego się mleka dolewamy śmietankowy płyn i mieszamy do zgęstnienia.
  3. Budyniem napełniamy kryształowe szklanki i odstawiamy do wystudzenia.
  4. Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. Granat obieramy.
  5. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć, a budyń będzie ciałkiem chłodny - zalewamy go warstwą galaretki i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
  6. Przed podaniem deser dekorujemy ziarnami granatu i ulubionym pikiem.

Dodatkową zaletą prostych deserów warstwowych jest czas ich przygotowania - kilkanaście minut i gotowe!

Deser królewski z granatem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+