15min 4 porcje Łatwy 1h
Deser królewski z granatem

Deser królewski z granatem

Składniki

Deser:

Dekoracje:

  • 1 granat

Jak przygotować deser królewski?

Desery warstwowe to świetne rozwiązanie na przyjęcie – dekorują stół i pysznie smakują.

  1. Zaczynamy od przygotowania budyniu. Proszek mieszamy w 1 szklance mleka z cukrem, a pozostałe mleko zagotowujemy.
  2. Do gotującego się mleka dolewamy śmietankowy płyn i mieszamy do zgęstnienia.
  3. Budyniem napełniamy kryształowe szklanki i odstawiamy do wystudzenia.
  4. Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. Granat obieramy według sprawdzonego sposobu.
  5. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć, a budyń będzie ciałkiem chłodny – zalewamy go warstwą galaretki i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
  6. Przed podaniem deser dekorujemy ziarnami granatu i ulubionym pikiem.

Dodatkową zaletą prostych deserów warstwowych jest czas ich przygotowania – kilkanaście minut i gotowe!

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 56
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: