Deser królewski z granatem

  • 0,0
  • Łatwy
  • 15min
  • 4 porcje
  • 1h
  • 0
Deser królewski z granatem

Deser królewski z granatem

  • 0,0
  • Łatwy
  • 15min
  • 4 porcje
  • 1h
  • 0

Składniki

Kliknij w wybrany produkt z listy,
aby go zaznaczyć

Deser:

Dekoracje:

  • 1 granat

Przygotowanie

Kliknij w wybrany punkt, aby go zaznaczyć

Desery warstwowe to świetne rozwiązanie na przyjęcie – dekorują stół i pysznie smakują.

  1. Zaczynamy od przygotowania budyniu. Proszek mieszamy w 1 szklance mleka z cukrem, a pozostałe mleko zagotowujemy.
  2. Do gotującego się mleka dolewamy śmietankowy płyn i mieszamy do zgęstnienia.
  3. Budyniem napełniamy kryształowe szklanki i odstawiamy do wystudzenia.
  4. Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. Granat obieramy według sprawdzonego sposobu.
  5. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć, a budyń będzie ciałkiem chłodny – zalewamy go warstwą galaretki i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
  6. Przed podaniem deser dekorujemy ziarnami granatu i ulubionym pikiem.

Dodatkową zaletą prostych deserów warstwowych jest czas ich przygotowania – kilkanaście minut i gotowe!

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 56