fbpx
Panna cotta z kroplą prosecco i kolorowymi malinami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Panna cotta z kroplą prosecco i kolorowymi malinami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 20

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie Panna Cotty z musem malinowym Delecta
  • 500 ml śmietanki 30–36%
  • 50 ml prosecco
  • 75 ml wody
  • 300 g malin żółtych i czerwonych
  • świeża mięta

Przygotowanie

Inspiruj się włoskimi smakami i stwórz elegancki deser jak z najlepszej kawiarni!

  1. 4 szklanki ustawiamy tak, by stabilnie stały w pozycji pochylonej (np. na tacce z wysokim rantem).
  2. Do garnka wlewamy schłodzoną śmietankę, a następnie ją podgrzewamy.
  3. Wsypujemy zawartość torebki z panna cottą, energicznie mieszając do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Po zagotowaniu przelewamy przez sitko o drobnych oczkach i wlewamy do przygotowanych szklanek. Poziom płynu będzie nachylony w stosunku do dna szklanek – chcemy, aby zastygł w taki sposób.
  5. Po wystudzeniu przekładamy delikatnie tackę ze szklankami do lodówki na 4 godziny.
  6. Przed podaniem przygotowujemy sos, łączymy 50 ml prosecco i 75 ml zimnej wody.
  7. Do płynu wsypujemy gotową mieszankę z sosem, energicznie mieszając.
  8. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
  9. Nakładamy na zastygniętą panna cottę, a następnie wstawiamy do lodówki na ok. 5 minut.
  10. Schłodzony deser przed podaniem dekorujemy garścią kolorowych malin i świeżą miętą.

Linia La Chocolatiere to inspiracja z najlepszych kawiarni. Małe porcje, które pozwolą na chwilę przyjemności. Spróbuj, jakie to proste i pyszne!

Panna cotta z kroplą prosecco i kolorowymi malinami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+